Lukion yrittäjyyskurssi

Lukion yrittäjyyskurssilla yrittäjyyteen pureudutaan käytännönläheisesti ja tekemällä oppien.

Yrittäjyyskurssi toteutetaan lukion soveltavana kurssina. Kurssi alkaa oman yrityksen toimialan pohdinnalla, suurimmalla osalla on tähtäimessä 4H-yrityksen perustaminen, mutta se ei ole välttämätöntä kurssille osallistumiseen. Omalle yritykselle tehdään mainosmateriaalia, liiketoimintasuunnitelma ja suunnitellaan yrityksen taloutta mm. hinnoittelua ja kulurakennetta oppien.

Kurssiin sisältyy 1-2 vierailua erilaisissa paikallisissa yrityksissä sekä 3-4 vierailevan luennoijan käynti kurssilla. Kurssi toteutetaan yhteistyössä paikallisten yrittäjien ja yrittäjäyhdistyksen kanssa. Kurssin jälkeen kurssilaisilla on mahdollisuus siirtää suunnitelmat käytäntöön ja perustaa oma 4H-yritys. 4H-yritysohjaaja on kurssilaisten apuna ja tukena koko kurssijakson ajan (10 viikkoa) sekä kesällä yritystoiminnan aikana.

Joka vuosi kurssin aikana yhä uudet nuoret ovat innostuneet yrittämisestä.  Nuoret ovat perustaneet harrastustensa tai kiinnostuksensa pohjalta omia todellisia 4H-yrityksiä. Työskennellessään omissa yrityksessä nuoret ovat tienanneet ja saaneet kestävää ja arvostettua oppia yrittäjyydestä itse tekemällä.  

Lukion yrittäjyyskurssi on toteutettu Parolan lukiossa ensimmäisen kerran vuonna 2012 , jonka jälkeen kurssi on toteuttu keväisin Oma Firma- nimisenä kokonaisuutena Hattulassa, viimeksi vuonna 2020