Hämeenlinnan 4H-yhdistys: 60 toiminnantäyteistä vuotta takana ja uusia edessä!

Vuosi 2011 on yhdistyksemme 60-vuotisjuhlavuosi!

Aluksi toiminta painottui maatalouskerhotoimintaan, kuten muuallakin Suomessa. Yhdistyksen nimi oli tuolloin Vanajan Maatalouskerhoyhdistys r.y.

Vuosien myötä toiminta monipuolistui ja vuodesta 1972 yhdistys oli nimeltään Hämeenlinnan- Vanajan 4H-yhdistys r.y. Hämeenlinnan- Vanajan yhdistyksen aikoihin yhdistyksen kesäarpajaisissa onni saattoi potkaista voittajaa esimerkiksi vasikan muodossa.

Vuonna 1981 Hämeen Sanomissa todettiin, että 4H-yhdistys järjestää toimintaa myös kaupunkilaisnuorille, sillä kaupungissa on vaikea harjoittaa karjanhoitoa. Kahdeksankymmentäluvun lopussa tapahtui merkittävä käänne, kun yhdistyksellä oli vuosikymmenten sinnittelyn jälkeen varaa palkata kokopäivätoiminen neuvoja.

4H-toiminnan asema Hämeenlinnassa vakiintui viimeistään 90-luvulla, jolloin aloitettiin koululaisten iltapäivähoitotoiminta, joka jatkuu edelleen sekä Hämeenlinnassa että Hattulassa. Vuonna 2008 yhdistyksen nimi muutettiin Hämeenlinnan 4H-yhdistys r.y:ksi. Kuntaliitoksen sivujuonteena Rengon 4H-yhdistys, Hauhon-Hattulan 4H-yhdistys ja Hämeenlinnan 4H-yhdistys yhdistivät voimansa yhdeksi yhdistykseksi 1.1.2009.

Tänä päivänä toiminta-alueena on uusi Hämeenlinna Tuulosta lukuunottamatta sekä Hattula. Tuuloksessa toimii oma 4H-yhdistys. Vuonna 2011 toiminnan kirjo on laaja: Kerhoja, nuorten koulutuksia, tapahtumia, nuorten työpajatoimintaa, koululaisten iltapäivätoimintaa sekä kierrätyspalveluita. Toiminnan pääpaino on lapsissa ja nuorissa. Tämän päivän haasteena ovat lasten ja nuorten osallistaminen sekä työelämävalmiuksien parantaminen.

Tervetuloa mukaan 4H-toimintaan!

Lehtileikkeitä vuosien varrelta (kuva suurenee napsauttamalla)