Liikennepuisto

Polkuautotalli avoinna koulujen kesäloman ajan 3.6. - 6.8.2024 arkisin klo 9:00-15:00

Liikennepuistossa voi ajella myös omalla pyörällä tai potkulaudalla. Omilla kulkuneuvoilla puisto on auki aina.

Kaurialan Liikennepuisto sijaitsee osoitteessa Torikatu 22, 13130 Hämeenlinna.

WROOM WROOM! Tervetuloa ajelulle!

Liikennepuistossa järjestetään viikoittain ohjattua liikenne- ja ympäristöaiheista toimintaa.

  • maksutonta toimintaa
  • ei ennakkoilmoittautumisia
  • kaikki tervetulleita

OMA KYPÄRÄ MUKAAN!

HÄMEENLINNAN LIIKENNEPUISTON TOIMINTAOHJEET / SÄÄNNÖT

Liikennepuiston polkuautot käytettävissä 3.6-6.8.2024 klo 9:00-15:00

Lasten liikennepuistossa alle 12-vuotiaat lapset pääsevät opettelemaan liikennesääntöjä ja kokemaan polkuautoilun riemua turvallisesti. Liikennepuisto on maksuton, toiminnallinen vapaa-ajan paikka.

Liikennepuiston aukioloaikoina puistosta voi lainata erikokoisia polkuautoja liikennesääntöjä opetteleville lapsille ja potkupyöriä perheen pienimmille. Puistosta voi lainata myös kypäriä. Ajaessa on käytettävä kypärää ja suositellaankin ottamaan oma pyöräilykypärä mukaan. 

Puisto on kuin pienoismaailma, josta löytyy polkuautot, potkupyörät, suojatiet ja jalkakäytävät. Illuusion luomisesta puistoon huolehtivat kesätyöntekijät tai muut ohjaajat. He auttavat autojen valinnassa ja ohjeistavat niiden käytössä. Ajoaika on n. 15 minuuttia, joka ruuhka-aikana voidaan lyhentää 10 minuuttiin. Ajelu liikennepuistossa on mahdollista myös omalla pyörällä, mutta silloinkin on käytettävä pyöräilykypärää ja noudatettava ohjaajien antamia ohjeita.

Yhdessä oppiminen on hauskaa ja lapset ovat liikennepuistossa vanhempien vastuulla. Pieniä lapsia ei saa jättää alueelle ilman huoltajaa. Turvallisuudesta ja opastuksesta liikennepuistossa huolehtivat vanhemmat ohjaajien tukena. Lapsi voidaan poistaa ajoradalta, mikäli hän ei kehotuksista huolimatta noudata puiston ohjeita (sääntöjä) ja vaarantaa omaa ja muiden turvallisuutta.

Liikennepuisto on käytettävissä myös aukioloaikojen ulkopuolella. Silloin ajelua voi harrastaa omilla varusteilla ja oman huoltajan valvonnassa.

Turvallista ajoa!