4H-yritys

Oletko 13–28-vuotias nuori ja kiinnostunut perustamaan oman yrityksen? 4H-yritys on pienimuotoisen yrittäjyyden malli, joka on turvallinen ja ohjattu tapa opetella yrittäjyyttä. Yritysideaa on mahdollista työstää 4H:n järjestämässä yrityskoulutuksessa. Tuhannet nuoret ovat valinneet 4H-yrittäjyyden tavaksi tienata omaa rahaa ja saada työkokemusta.

Järjestämme Oma Firma -yritysvalmennuksia muutamia kertoja vuodessa, tiedotamme näistä 4H-akatemia -sivullamme.


4H-yrittäjä

  1. on 13–28-vuotias.
  2. käy 4H-yhdistyksen järjestämän 4H-yrityskoulutuksen tai suorittaa koulutuksen itsenäisesti verkko-opintoina.
  3. sitoutuu 4H:n arvoihin (4h.fi-sivulla).
  4. perustaa yrityksen yksin, mutta voi työskennellä muiden 4H-yrittäjien kanssa ryhmässä.
  5. hankkii oman yritysohjaajan.
  6. tekee kirjallisen suunnitelman yrityksestään.
  7. myy vuodessa 50–8 000 eurolla.
  8. voi saada opintopisteitä yrittäjänä toimimisesta sekä digitaalisen osaamismerkin.
  9. tekee vuosittain seuranta- ja talousraportin digitaaliselle jäsenkortille.
  10. saa apua 4H-yhdistykseltä.

4H-yritys on nuorelle mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti, ohjatusti ja omassa tahdissaan. 4H-yritys ei ole elinkeino, vaan se on harrastustoimintaa. Suomessa on yli 1500 4H-yritystä, ja niitä perustetaan koko ajan lisää. 4H-yrittäjänä nuori saa toteuttaa oman yritysideansa, joka voi perustua hänen omiin kiinnostuksen kohteisiinsa ja osaamiseensa. Yrityksen nuori voi perustaa itsenäisesti tai 4H:n järjestämässä yrityskoulutuksessa.

Sinä olet idea. Toteuta se!

”Samalla, kun käyn asioita läpi yhdessä nuoren yrittäjän kanssa, tulen miettineeksi myös omaa liiketoimintaani. Yritysohjaajana toimiminen on eräänlaista itsementorointia.” -Sanna, tilitoimistoyrittäjä

Nuoret tarvitsevat jatkuvasti uusia yritysohjaajia ideoimilleen 4H-yrityksille. Jos olet kiinnostunut toimimaan nuorelle yritysohjaajana, otathan yhteyttä paikalliseen 4H-yhdistykseen. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.