Ajankohtaista viljelypalstoilla

Monivuotisten viljelypalstojen laskutus  ja vähän muutakin asiaa monivuotisista palstoista

Hei.

Monivuotisten palstojen laskut kaudelle 2024 lähtevät viikolla 8 (19.-23.2.). Jos olet luopumassa monivuotisesta palstasta niin nyt on hyvä aika ilmoittaa asiasta ettet turhaan saa laskua ja saamme palstan jakoon seuraavalle tarvitsijalle. 

Ojoisilla Latokartanonkujalla on nyt vapaana 7 kpl yksivuotisista monivuotisiksi muutettuja palstoja, pinta-aloiltaan ½-1 aarin kokoisia. Ne on viime keväänä muokattu, osaa viljeltiin vielä viime kesä yksivuotisina. Lienevät siis melko kuohkeassa kunnossa. Jos kiinnostaa sellainen niin laita sähköpostia. Yhteystiedot löytyvät tuosta vasemmalta. 

Liikennöinti ja pysäköinti Jukolan palsta-alueen ympäristössä

Jukolan viljelypalstojen ympäristössä tapahtuva moottoriajoneuvoilla ajaminen Jukolanraitilla (kevyen liikenteen väylä) sekä pysäköinti nurmialueilla (maastopysäköinti) on toistuvasti herättänyt lähiasukkaiden huomion ja ovat siitä olleet yhteydessä kaupunkiin.

Kaupungin  viesti:

”Hämeenlinnan kaupunkirakennepalveluihin tulee joka vuosi palautetta liikennemerkkien vastaisesta ja vaarallisesta autoliikenteestä Jukolan viljelypalstojen alueelta. Näin kevään-alkukesän aikana palautteiden määrä on taas kasvanut. Kaupungilta vaaditaan toimenpiteitä. Taula-Matin tieltä on kiellettyä ajaa suojatien kautta pyörätietä pitkin puistoon. Se on myös erittäin vaarallista mm. alueella liikkuville lapsille. Tätä tehostamaan kaupunkirakennepalvelut asensi väylälle ajonestopuomin, mutta saamamme palautteen mukaan pyörätietä pitkin ajetaan yhä autoilla. Samoin on kiellettyä ajaa autolla Martankujalta puistoon johtavaa väylää pitkin.

Toimitamme kaupunkilaisilta saadut liikennevalvontapyynnöt poliisille. Samoin pysäköinninvalvontaa pyydetään puuttumaan laittomaan pysäköintiin puistossa.”

Koitetaan ajaa ja pysäköidä liikennesääntöjen mukaan. 

Jätehuolto viljelypalstoilla

Tuo tullessasi, vie mennessäsi

Sekajäteastioita ei jatkossa ole HML kaupungin palstaviljelyalueilla. Perustelut: 

1. Roska-astioihin ja  niiden läheisyyteen kertyy asiaan kuulumatonta romua ja jätettä sekä palstoilta että mahdollisesti täysin ulkopuolisten toimesta. Tämä tekee ympäristöstä epäsiistin ja aiheuttaa  turhaa työtä ja kaatopaikkamaksuja.  

2. Palstoilla ei kasva eikä siellä synny sekajätettä, vaan kaikki sekajätteeksi luokiteltava on sinne tuotua.  Kaikki pussit, astiat ja muut missä sinne tuodaan esimerkiksi multaa tai siemeniä, voi viedä poiskin.  

Sekajäte tulee siis kuljettaa itse pois alueelta.

Kasvijätekehikoihin saa laittaa vain palstaviljelyssä syntyvää kasviperäistä jätettä.