Ajankohtaista viljelypalstoilla


Tiedote Latokartanonkujan ja Lammin Ruosuontien palstaviljelijöille

Hämeenlinnan kaupungin luontopalveluiden ja Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistyksen yhteisellä päätöksellä kasteluveden toimittaminen Ojoisten Latokartanonkujalla ja Lammin Ruosuontiellä oleville viljelypalstoille ei jatku enää vuonna 2021, eli kukin huolehtii jatkossa kasteluvedestä itse.

Syy päätökseen on taloudellinen. Veden toimittaminen säiliöihin maksaa moninkertaisesti palstoista tulevaan vuokratuloon nähden.

Muuten palstaviljely jatkuu kuten ennenkin.

Vesisäiliöiden tuominen paikalle on mahdollista, jos veden täyttö hoituu viljelijöiden toimesta omatoimisesti. Kaupunki vielä selvittää olisiko lähellä jotain käytettävissä olevaa vesipistettä tai ojaa, mutta voi olla ettei sellaista ole. Jos teillä on mielenkiintoa vaihtaa viljelypalsta Latokartanonkujalta jollekin toiselle alueelle missä on vettä tarjolla niin esimerkiksi Käyräkadun viljelyaluetta (Ojoisten kartanon eteläpuolella) on mahdollista laajentaa moottoritien suuntaan, siellä ei kuulemma ole aktiivista viljelyä. Kivisenojantiellä (Loimalahden suunnalla) on myös peltoaluetta vapaana mihin on mahdollista merkitä uusia monivuotisia palstoja. Näihin toimiin voidaan ryhtyä jos mielenkiintoa ilmenee. Lammilla ei vaihtoehtoista aluetta ole tarjolla.