Viljelypalstat

Hämeenlinnan kaupungin viljelypalstojen vuokraus on siirtynyt Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksen hoidettavaksi

Hämeenlinnassa on yhteensä noin 350 kpl pienviljelyyn vuokrattuja viljelypalstoja viiden hehtaarin alueella eri puolilla Kanta-Hämeenlinnaa sekä Lammilla. Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys hoitaa jatkossa alueiden vuokrauksen, hoidon ja neuvonnan.

Viljelypalstan vuokrahinta pysyy ennallaan, samoin monivuotiset palstasopimukset pysyvät voimassa. Muutosvaihe pyritään hoitamaan asiakkaille mahdollisimman sujuvasti ”saattaen vaihtaen” –periaatteella kaupungilta yhdistykselle.

Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys toimii koko Hämeenlinnan alueella. 4H-järjestössä on pitkä, vuosikymmenten perinne maatalousneuvonnassa maaseudulla sekä vahva kokemus palstaviljelytoiminnan järjestämisestä kaupunkiympäristöissä. Viljelypalstatoimintaan avautuvat uudet toimintatavat mahdollistavat yhä useamman kaupunkilaisen aktiivisuuden omassa lähiympäristössään.

Palstan vuokrahinta 23€ / aari + laskutuslisä 2,42€

 

Käyräkadun yksivuotiset palstat helmikuussa 2020

Viljelypalstoja on kantakaupungin alueella viidessä sijainnissa, ja lisäksi Lammilla yksi alue. 

Viljelypalstat on jaettu yksivuotisiin ja monivuotisiin palstoihin. Yksivuotiset palstat kynnetään syksyisin ja äestetään keväisin, kun taas monivuotisia palstoja kaupunki ei muokkaa, joten viljellä voi myös monivuotisia kasveja. 

Yksivuotisista palstoista Jukolan, Latokartanonkujan ja Käyräkadun palstat on jo äestetty ja merkitty, voi mennä viljelemään. (30.4.2020). Lammin alue äestetään toukokuun alkupuolella. 

 

Alue1-vuotisiavapaanamonivuotisiavapaanajonossa
Palstojen varaustilanne päiv. 11.5.2020
      
Tyllilänkatu  55 7
Kivisenoja18840  
Käyräkatu503   
Latokartanonkuja135214 
Jukola255114 3
Lammi3025   

 

Kartat-sivulla on viljelypalstojen sijainnit kartalle sijoitettuna. Lähimmät katuosoitteet viljelypalstoille ovat seuraavat: 

Tyllilänkadun alue: Tyllilänkatu 1
Kivisenojan alue: Kivisenojantie 15
Käyräkadun alue: Käyräkatu 12
Latokartanon alue: Latokartanonkuja 4
Jukolan alue: Taula-Matin tie
Lammin alue: Ruosuontie 11