Viljelypalstat

Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys hoitaa Hämeenlinnan kaupungin viljelypalstojen vuokrausta

Hämeenlinnassa on yhteensä noin 350 kpl pienviljelyyn vuokrattuja viljelypalstoja viiden hehtaarin alueella eri puolilla Kanta-Hämeenlinnaa sekä Lammilla. Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys hoitaa jatkossa alueiden vuokrauksen, hoidon ja neuvonnan.

Viljelypalstan vuokrahinta pysyy ennallaan, samoin monivuotiset palstasopimukset pysyvät voimassa. Muutosvaihe pyritään hoitamaan asiakkaille mahdollisimman sujuvasti ”saattaen vaihtaen” –periaatteella kaupungilta yhdistykselle.

Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys toimii koko Hämeenlinnan alueella. 4H-järjestössä on pitkä, vuosikymmenten perinne maatalousneuvonnassa maaseudulla sekä vahva kokemus palstaviljelytoiminnan järjestämisestä kaupunkiympäristöissä. Viljelypalstatoimintaan avautuvat uudet toimintatavat mahdollistavat yhä useamman kaupunkilaisen aktiivisuuden omassa lähiympäristössään.

Palstan vuokrahinta 23€ / aari + laskutuslisä 2,42€

Viljelypalstoja on kantakaupungin alueella viidessä sijainnissa, ja lisäksi Lammilla yksi alue. 

Viljelypalstat on jaettu yksivuotisiin ja monivuotisiin palstoihin. Yksivuotiset palstat kynnetään syksyisin ja äestetään keväisin, kun taas monivuotisia palstoja kaupunki ei muokkaa, joten viljellä voi myös monivuotisia kasveja. 

Yksivuotiset palstat äestetään ja merkitään keväällä kun pellot ovat äestettävässä kunnossa talven jäljiltä, yleensä viimeistään toukokuun alkupuolella. Tämä riippuu kevään etenemisestä.  

Palstojen varaustilanne päiv. 9.6.2021

Alue1-vuotisiavapaatmoni-vuotisiavapaatjonossa


Tyllilän-katu--55-7
Kivisenoja181440--
Käyräkatu502---
Latokarta-nonkuja13221--
Jukola250114-3
Lammi3027Kartta -sivulla on nähtävillä palstojen sijainnit kartalla. Lähimmät katuosoitteet viljelypalstoille ovat seuraavat: 

Tyllilänkadun alue: Tyllilänkatu 1
Kivisenojan alue: Kivisenojantie 15
Käyräkadun alue: Käyräkatu 12
Latokartanon alue: Latokartanonkuja 4
Jukolan alue: Taula-Matin tie
Lammin alue: Ruosuontie 11

Käyräkadun yksivuotiset palstat helmikuussa 2020