Teemapäivät ala- ja yläkouluille

Teemapäivä katkaisee kouluarjen tehokkaasti ja mukavasti. Teemapäivä tukee muuta opetusta, ja tarjoaa oppilaille mahdollisuuden kokemukselliseen ja elämykselliseen oppimiseen. Teemapäivillä on usein mukana ulkopuolisia asiantuntijoita, esim. kertomassa  työelämästä työnantajan näkökulmasta.

Esimerkkejä toteutetuista teemapäivistä:

• 7.-luokkalaisten kotiseutupäivä
    • tunnelma kuin turistibussissa: 3 tunnin aikana kierretään kotiseudun tärkeimmät nähtävyydet, historiallisesti merkittävät paikat ja tutustutaan isoihin työllistäjiin ja elinkeinoelämän rakenteeseen. Osallistujien mielenkiintoa pidetään yllä keskustelulla, osallistamisella ja pienillä tehtävillä. 4H-yhdistys suunnittelee päivän reitin, aikataulun, varaa kuljetukset ja tuottaa osallistujille oheismateriaalin.
    • 7.-luokkalisten kotiseutupäivä on toteutettu vuodesta 2012 alkaen vuosittain Hattulassa

• 9.- luokkalaisten yrittäjyyspäivä
    • Yrittäjyyteen keskittyvä teemapäivä on luontevaa jatkoa kotiseutupäivälle. Päivän aikana kierretään bussilla kotikunnan yrityskeskittymät ja vieraillaan 2-3 kohteessa, joissa yrittäjät kertovat yrityksestään, omasta työstään ja yrittämisestä yleensä. Bussimatkojen aikana kerrotaan yrittäjyyteen liittyvistä asioista, esim. verotuksesta, yritysmuodoista, yrittäjäksi ryhtymisestä ja yrityksen rahaliikenteestä. 4H-yhdistys suunnittelee päivän reitin, aikataulun, huolehtii kuljetuksista ja vierailukohteista ja tuottaa osallistujille oheismateriaalin.
    • 9.- luokkalaisten yrittäjyyspäivä on toteutettu vuodesta 2013 alkaen vuosittain Hattulassa.

• Meidän keittiö- teemapäivä
    • Mistä ruoka tulee? Päivän aikana valmistetaan oma lounas lisukkeineen ja jälkiruokineen raaka-aineista. Kaikki osallistujat pääsevät kokeilemaan kuorimista, pilkkomista, taikinan muotoilua, paistamista ja maistamista. Itsevalmistettu ruoka syödään kauniisti katetussa pöydässä hyviä pöytätapoja unohtamatta. Kaikki osallistujat saavat osallistumistodistuksen.
    • Kokkailuteemaa voidaan soveltaa monin tavoin, päivän alustuksessa voidaan tutustua raaka-aineisiin sokkeleikkinä, voidaan järjestää makurata tai perehtyä lähi- tai luomuruokaan tai ruuan polkuun tuottajalta kuluttajalle,
    • Meidän keittiö-teemapäivä toteutettiin Parolan koulun alku- ja pienluokille syksyllä 2013

• Duunipäivä
    • Tervetuloa työelämään! Duunipäivän aikana opitaan perusasiat työelämästä: miten tehdä työhakemus ja cv, mikä on verokortti, mistä palkka muodostuu, mitkä ovat työntekijän oikeudet ja velvollisuudet, mitä työnantajat odottavat nuorilta työntekijöiltä? Päivä sopii erinomaisesti yläkoululaisille ennen TET-jaksoa tai keväällä kesätyöhaun kynnyksellä. Päivän teemat käsitellään osallistavasti ja keskustelemalla, mukana on vierailijoita työelämästä ja kaikki osallistujat saavat materiaalipaketin päivästä.
    • Duunipäivä-kokonaisuuksia on toteutettu lähes kaikilla Hämeenlinnan yläkouluilla ja Hattulassa Ajokortti työelämään-kursseina