Kierrätyskeräystoiminta

Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys toteuttaa kierrätyskeräystoimintaa Reilu Teko -säkkikeräyksin ja keräystempauksin. 

Työpaja Tikki auttaa jakeiden toimituksessa kierrätykseen ja Tikin kanssa on mahdollista neuvotella kierrätysyhteystyöstä, esim. polkupyörävarastojen tyhjennys ja atk.

Lisätietoja:

Kierrätyskeräystempaukset

Reilu Teko -lannoitesäkkikeräys

sekä tekninen asiantuntija Petri Takala p.  050 401 4854

Reilu Teko -säkkikeräys - nuorten työllistämistä ja ympäristöteko

Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H ja paikalliset 4H-yhdistykset järjestävät perinteisen Reilu Teko -säkkikeräyksen. Vuonna 2020 nostamme erityisesti esille nuorten kesätyöllistämisen merkitystä sekä niitä ympäristötekoja, joita maanviljelijät tekevät tuodessaan maatalousmuovia keräykseen.

Keräyksellä on jo pitkät perinteet, sitä on tehty vuodesta 1975 asti. Tänä aikana muovia on saatu talteen ja kierrätykseen lähes 40 miljoonaa kiloa, josta viime vuonna 673 tonnia.

Keräykseen otetaan Yaran lannoitesäkit, lannoitelavojen suojahuput, Hankkijan rehusuursäkit sekä Hankkijan, Lantmännen Agron, Lantmännen Feedin, Raisioagron, Peltosiemenen ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit.

– Huolellisen pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen säkit käytetään uusiomuovin raaka-aineena ja niistä saadaan muun muassa sahateollisuuden vannenauhoja, kertoo kaupallinen johtaja Timo Räsänen Yara Suomesta.

Säkkikeräys on kiertotalousteko!