Koulujen kerhotoiminta

Koulujen kerhotoimintaa voidaan toteuttaa koulujen kerhorahalla. Kerhokokonaisuus voi olla kestoltaan 6- 8 kertaa, tai kerho voidaan toteuttaa pidempänä yhden tai kahden päivän kokonaisuutena.

Esimerkkejä koulujen kerhoista:

• Välituntikerho
    • Kerho koulupäivän sisällä, 30 min välitunnilla. Reipasta, liikunnallista ja kaikille sopivaa ohjelmaa, kaikki mukaan, matala kynnys.
    • Toteutettu Kirkonkulman koululla keväällä 2016.
  • Metsäsalapoliisit
    • kerho alakoululaisille. Tavoitteena on tutustuttaa kerholaiset omaan lähiluontoon ja metsäluonnon ominaispiirteisiin. Jokaiseen kerhokertaan sisältyy liikunnallista leikkiä ja reipasta ulkoulua.
    • Metsäsalapoliisit- kerho on toteutettu syksyllä 2012 Hattulassa Rahkoilassa ja Hurttalassa ja syksyllä 2013 Janakkalassa Turengissa ja Harvialassa.
  • Kässäkerho
    • kerho alakouluikäisille. Monipuolista kässäilyä erilaisista materiaaleista, voidaan hyödyntää myös kierrätysmateriaaleja. Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdisyksellä on vahvaa kädentaito-osaamista, kerhoissa voidaan toteuttaa esimerkiksi oikeita keramiikkatöitä, jotka poltetaan ja lasitetaan.
    • Kässäkerho-kokonaisuus on toteutettu syksyllä 2013 Hämeenlinnassa Nummella
  • Duuniklubi
    • kerho yläkouluikäisille. Kerhossa vahvstetaan nuorten työelämävalmiuksia käytännönläheisillä ja rennoilla tavoilla. Kokonaisuuteen kuuluvat myös monipuoliset vierailijat ja vierailut erilaisiin työyhteisöihin osallistujien toiveiden mukaan. Duuniklubikokonaisuus on mahdollista toteuttaa myös yhden- kahden päivän kokonaisuutena.
    • Duuniklubi- kokonaisuus on toteutettu keväällä 2013 Kaurialan koululla Hämeenlinnassa ja syksyllä 2013 Hattulassa