Koulun infokiska ja välituntiaktivointi

Koulunkiska-toiminta on mahdollista toteuttaa yhteistyössä 4H-yhdistyksen kanssa. Parolan koululla 4H-kiska on toiminut jo vuodesta 2005.

 

Parolan koulukioskilla työskentelee päivittäin 4H-aktivaattori. 4H:n työntekijä pitää kiskaa auki kaikkina koulupäivinä ja järjestää aktivointia välitunneille ja oppilaiden vapaa-ajalle. Kioskissa on myynnissä terveellistä ja hammasystävällistä välipalaa (ruisleipää, hedelmiä, jukurttia, mehua, kahvia ja teetä) oppilasystävälliseen hintaan.

Lisäksi koulukiskalla järjestetään viikoittain erilaista aktivointia kaikille oppilaille. Aktivointiohjelmissa huomioidaan kansalaiskasvatus ja muun koulutyön tukeminen: koulukiskassa on ollut mahdollista tehdä esimerkiksi kesätyöhakemuksia ja saada niihin vinkkejä työntekijältä. Koulukiska tekee luontevaa yhteistyötä aineenopettajien kanssa: Parolassa on mm. järjestetty runokilpailu kaikille 7.-luokkalaisille yhdessä äidinkielenopettajien kanssa, kädentaitokilpailuja ja pihapelin keksimiskilpailu. Koulukiska on rento ja luonteva kohtaamis- ja rentoutumispaikka keskellä koulutyötä ja -ympäristöä. Parolan koulukiska löytyy myös Facebookista.