Nuorten Visio - 4H-yritysvalmennus

Mikä on Nuorten Visio - 4H-yritysvalmennus?

 4H-yritysvalmennus on tarkoitettu 13-28-vuotiaille nuorille. Valmennuksessa mietitään ideoita, joilla voi tienata omaa rahaa. Niistä kehitetään yritysidea ja kurssin jälkeen on mahdollista perustaa oma 4H-yritys.

Valmennuksessa keskitytään erityisesti luonto- ja ympäristöalaan. 

Kevään 2024 valmennus Hauholla:

Nuorten Visio - 4H-yritysvalmennus
Koulutuksissa on yksi Teams-tapaaminen (ke) sekä yksi lähipäivä (la), Lähitapaaminen järjestetään Hauholla OmaHolvissa, Hauhontie 17.

Tapaamiset:

ke 3.4. klo 17-19

la 6.4. klo 9-15

Hämeenlinnan kaupunki kannustaa nuoria yrittäjyyteen myöntämällä 300 euron starttituen 4H-yrityksen perustavalle nuorelle hämeenlinnalaiselle kesällä 2024. 

(150 € saa perustaessa yrityksen  ja toisen 150 €, kun on huolehtinut paperityöt ja tienannut vähintään 300 €).

Osaamistavoitteet

Kurssin suorittanut osaa tunnistaa vahvuutensa sekä kiinnostuksen kohteensa ja hyödyntää niitä yritysideassaan. Lisäksi osaa suunnitella kannattavaa yritystoimintaa ja osaa perustaa 4H-yrityksen.

Sisältö

Kurssin sisältönä ovat oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden tunnistaminen, palvelu- ja tuoteidea, liikeidea, kannattava yritys, 4H-yrityksen perustaminen sekä 4H-yrittäjien paperityöt ja velvollisuudet.

Laajuus

4H-yrittäjänä toimimisesta voit saada opintosuorituksia tai voit opinnollistaa osaamistasi. Esimerkiksi Hämeenlinnan seudulla yhteistyökumppanina toimii Ammattiopisto Tavastia ja HAMK.

Pelkän 4H-yrityskurssin laajuus on 1 opintopistettä (EQF-taso 4) valtakunnallisesti.

Opinnollistaminen 

Opinnollistaminen on mahdollista Ammattiopisto Tavastiassa, jolloin Tavastian opettaja tekee yhdessä 4H-yrittäjän kanssa yritystoiminnan suunnitelman (omassa yrityksessä tehtävästä työstä).  4H-yrittäjän on näin mahdollista suorittaa ammatillisesta perustutkinnosta yksi tutkinnon osa: Yrityksessä toimiminen 15 osp. Yhteyshenkilö Tavastiassa jarkko.savijoki@kktavastia.fi 

Myös HAMKin opiskelijoiden on mahdollista opinnollistaa yritysvalmennus ja 4H-yrittäjänä toimiminen kevytyrittäjyyden opintoihin. Yhteyshenkilö HAMKissa sari.hanka@hamk.fi 

Ilmoittautuminen koulutukseen

Käytämme tietoja ainoastaan kyseisestä koulutuksesta viestimiseen, huomioimme tietosuojan, emmekä luovuta tietoja eteenpäin. Henkilötiedot tarvitsemme, jotta saamme tehtyä henkilökohtaiset todistukset koulutuksen suorittajille.

Täytä kysyttävät tiedot huolellisesti. * Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.