Kaupungin viljelypalstojen vuokraus siirtynyt 4H-yhdistyksen hoidettavaksi

11.2.2020

kuva Tiina Rinne
kuva Tiina Rinne

Hämeenlinnan kaupungilla on yhteensä noin 350 kpl pienviljelyyn vuokrattuja viljelypalstoja viiden hehtaarin alueella eri puolilla kanta-Hämeenlinnaa. Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys hoitaa jatkossa alueiden vuokrauksen, hoidon ja neuvonnan.

Viljelypalstan vuokra pysyy ennallaan, samoin monivuotiset palstasopimukset pysyvät voimassa. Muutosvaihe pyritään hoitamaan asiakkaille mahdollisimman sujuvasti ”saattaen vaihtaen” –periaatteella kaupungilta yhdistykselle.

Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys toimii koko Hämeenlinnan alueella. 4H-järjestössä on pitkä, vuosikymmenten perinne maatalousneuvonnassa maaseudulla sekä vahva kokemus palstaviljelytoiminnan järjestämisestä kaupunkiympäristöissä. Viljelypalstatoimintaan avautuvat uudet toimintatavat mahdollistavat yhä useamman kaupunkilaisen aktiivisuuden omassa lähiympäristössään.

Tekninen asiantuntija Petri Takala kertoo, että viljelypalstatoiminnan yhteydessä tullaan järjestämään erilaisia lähiruoan kasvattamiseen innostavia kursseja ja koulutuksia kaikille hämeenlinnalaisille, myös lapsille ja nuorille.

”Itse kasvatettu lähiruoka on edullista, ja näin pystyy myös pienentämään omaa hiilijalanjälkeään. Tavoitteena on saada entistä useampi kaupunkilainen innostumaan palstaviljelystä. Palstaviljely on esimerkiksi mainio kesäinen harrastus kaikenikäisille.”

Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksen nettisivuilla sekä Facebook-sivulla tiedotetaan palstaviljelyn palstojen hoitamiseen liittyvistä asioista.
Lue lisää viljelypalstatoiminnasta:  Viljelypalstat

 

Lisätietoja

Petri Takala, p. 050 4014854 tai petri.takala@4h.fi

www.hameenlinna.4h.fi/viljelypalstat (sivu avautuu helmikuun lopussa)
Facebook: Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys
Instagram: @4hhameenlinna