Työkokeilu, kuntouttava työtoiminta ja sosiaalinen kuntoutus

Työkokeilu

Työkokeilua järjestetään 17-29-vuotiaille nuorille ja sen aikana nuori voi kokeilla pajan eri työtehtäviä ja löytää omia jatkopolkuja opintoihin tai työelämään. Työkokeilun aikana suoritetaan Ajokortti työelämään -kurssi, opetellaan työelämän pelisääntöjä ja saadaan valmiuksia työelämään, esim. päivitetään CV yhdessä pajan yksilövalmentajan kanssa. 

Työkokeilijan arki pajalla koostuu erilaisista työtehtävistä mm. piha- ja puutarhatöissä, polkupyörien kunnostuksen parissa sekä kotityöpalvelussa ja keittiötehtävissä. Työtehtävät ovat myös opinnollistettuja, tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista. Työpajan työtehtävät ovat kestävän kehityksen mukaisia.

Työkokeiluun paaset ottamalla yhteyttä TE-palveluihin tai Ohjaamoon.

Kuntouttava työtoiminta ja sosiaalinen kuntoutus

Kuntouttavaa työtoimintaa ja sosiaalista kuntoutusta järjestetään nuorille 17-29-vuotiaille yksilöllisen tarpeen mukaan osa- tai kokopäiväisesti 1-4 päivänä viikossa 3-24 kuukauden ajan. Tavoitteellinen toiminta parantaa nuoren elämänhallintaa ja toimintakykyä, tavoitteena jatkopolku opintoihin tai kohti työelämää. 

Työvalmennusta tarjotaan monipuolisesti ryhmä- ja yksilömuotoisena. Toiminnassa korostuu pitkäjänteisyys, yhteisöllisyys, välittäminen, vuorovaikutus ja tekemällä oppiminen. Toimintaviikkojen aikana käsitellään eri teemoja, kuten hyvinvointi, arjen ja työelämän taidot sekä luovuus omien vahvuuksien ja mielenkiintojen mukaisien työtehtävien lomassa.

Yksilövalmennus tukee työvalmennusta. Ryhmävalmennus parantaa elämänhallinnan ja työelämän taitoja mm. sosiaalisen vahvistumisen kautta. Toimintaan sisältyy ilmainen terveellinen kotiruokalounas.

Kuntouttavaan työtoimintaan haetaan ottamalla yhteys omaan sosiaalityöntekijään. 

Tekemällä oppii parhaiten - tervetuloa mukaan! 

Lisätietoja yksilövalmentaja Mirva Pääkkönen p. 050 469 4863