Kuntouttava työtoiminta

Piha- ja puutarha-alan työtehtäviä
Ulkona luonnossa vaihtelevia työtehtäviä
Pyörien huoltoa ja korjausta
Ryhmävalmennuksessa luovaa toimintaa ja käden taitoja

 

Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys

Nuorten työpaja Tikki  

KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA  JA SOSIAALINEN KUNTOUTUS

 

Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan osa- tai kokopäiväisesti 1-4 päivänä viikossa 3-24 kuukauden ajan. Tavoitteellinen toiminta parantaa asiakkaan elämänhallintaa ja toimintakykyä, jotta hän voisi työllistyä, hakeutua koulutukseen tai osallistua TE-hallinnon työllistymistä edistäviin palveluihin.

Työpaja Tikissä kuntouttava työtoiminta 17–29 –vuotiaille perustuu nuorten omatahtiseen kasvuun ja mahdollisuuteen löytää omat voimavaransa ja vahvuutensa tekemällä oppien.

Toimintatavassa korostuu pitkäjänteisyys, yhteisöllisyys, välittäminen ja vuorovaikutus.

Työvalmennus tarjoaa monipuolisia työtehtäviä kokeneiden ja mukavien työvalmentajien opastamana. Piha- ja puutarhatyöt, polkupyörien kunnostus ja huolto sekä kotityöpalvelu ovat myös opinnollistettuja, tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista. Työtehtäviä tarjoavat myös työpajan alueellinen kierrätystoiminta hyötyjätepiste- ja pop up-keräyksineen, SER-purku sekä keittiö- ja siivoustyöt. Työpajan työtehtävät ovat kestävän kehityksen mukaisia. Ammattialakohtaiset työtehtävät on mitoitettu nuorten osaamistason mukaan.

Yksilövalmennus tukee työvalmennusta. Ryhmävalmennus parantaa elämänhallinnan ja työelämän taitoja mm. sosiaalisen vahvistumisen kautta. Toimintaan sisältyy ilmainen terveellinen kotiruokalounas.

Kuntouttavaan työtoimintaan työpaja Tikkiin haetaan ottamalla yhteys omaan sosiaalityöntekijään. 

Tekemällä oppii parhaiten - tervetuloa mukaan!

Lisätietoja yksilövalmentaja p. 050 469 4863
.
Nuorten työpaja Tikki osoitteessa Aulangontie 1B (Makasiini-rakennus)