4H-Yrityskurssi

Seuraavat yrityskurssit järjestetään keväällä 2021, seuraa tiedotusta täällä nettisivuillamme. Syksyllä 2020 järjestettiin viimeisin yrityskurssi, OmaFirma -yritysvalmennus, tältä sivultä näet minkälaisia sisältöjä valmennuksessa oli.

Mikä on Oma Firma -yritysvalmennus?

Oma Firma on tarkoitettu 13-28-vuotiaille. Valmennuksessa mietitään ideoita, joilla voi tienata omaa rahaa. Niistä kehitetään yritysidea ja kurssin jälkeen on mahdollista perustaa oma 4H-yritys.

Oma Firma -yritysvalmennus on kehitetty yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin, Hattulan kunnan ja Ammattiopisto Tavastian kanssa.

Osaamistavoitteet

Kurssin suorittanut osaa tunnistaa vahvuutensa sekä kiinnostuksen kohteensa ja hyödyntää niitä yritysideassaan. Lisäksi osaa suunnitella kannattavaa yritystoimintaa ja osaa perustaa 4H-yrityksen.

Sisältö

Kurssin sisältönä ovat oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden tunnistaminen, palvelu- ja tuoteidea, liikeidea, kannattava yritys, 4H-yrityksen perustaminen sekä 4h-yrittäjien paperityöt ja velvollisuudet.

Laajuus

4H-yrittäjänä toimimisesta voit saada opintosuorituksia tai voit opinnollistaa osaamistasi. Esimerkiksi Hämeenlinnan seudulla yhteistyökumppanina toimii Ammattiopisto Tavastia.

Pelkän 4H-yrityskurssin laajuus on 1 opintopistettä (EQF-taso 3) valtakunnallisesti.

Opinnollistaminen 

Opinnollistaminen on mahdollista Ammattiopisto Tavastiassa, jolloin Tavastian opettaja tekee yhdessä 4H-yrittäjän kanssa yritystoiminnan suunnitelman (omassa yrityksessä tehtävästä työstä).  4H-yrittäjän on näin mahdollista suorittaa ammatillisesta perustutkinnosta yksi tutkinnon osa: Yrityksessä toimiminen 15 osp.

Paikka

Etätoteutuksena

Ajankohta:

Oma Firma -yritysvalmennus SYKSY 2020 

to 5.11.  Ideointipaja klo 17 - 20 

la 7.11.   Liikeideasta toimintasuunnitelmaksi klo 10 - 14 (ruokatauko välissä)

to 12.11.  Markkinointi, talous & yrityksen pyörittäminen klo 17 - 20

Lisäksi ryhmän kanssa sovitaan päivä yrityspapereiden palautukselle ja lisäkysymyksille.


Lisätietoja: 4H-yritysvastaava tai Lapsi- ja nuorisotyön koordinaattori (kts. yhteystiedot)