Lapsille

Aamu- ja iltapäivätoiminta

Aamu-ja iltapäivätoimintaa järsestetään 4H:n toimesta Seminaarin, Ruununmyllyn, Kirkonkulman, Tarvasmäen ja Alvettulan kouluilla.  4H-iltapäivätoimintakokonaisuus muodostuu vapaasta leikistä, ulkoilusta, liikunnasta, välipalasta, läksyjen tekemisestä ja ohjatusta tekemisestä.

Iltapäivätoiminta sisältää monenlaista lapsia kiinnostavaa ja kehittävää puuhaa ja toimintaa suunnitellaan lapsen tarpeet huomioiden. Mielekäs tekeminen sekä säännölliset liikuntahetket sisällä ja ulkona tekevät iltapäivistä sisältörikkaita ja virkistäviä. 4H-järjestössä suositaan tekemällä oppimisen pedagogiikkaa. Käden ja arjen taitoihin, metsä-, luonto- ja ympäristöasioihin, eläimiin sekä kansainvälisyyteen liittyviä tuokioita järjestetään runsaasti.  

4H-yhdistyksen toimintaperiaatteita ja arvoja ovat lapsen hyvinvoinnin edistäminen, yhteistyökykyisyys, asiakastyytyväisyys, toimintavarmuus, sitoutumattomuus ja tasavertaisuus.  

Kerhotoiminta

Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys järjestää monipuolista kerhotoimintaa Hämeenlinnassa ja Hattulassa. Järjestämme kouluvuoden aikana teemakerhoja Hämeenlinnan alueella keskustassa, Tuuloksessa, Lammilla, Hauholla, Iittalassa ja Rengossa. Hattulassa kerhoja järjestetään Parolassa, Pekolassa ja Lepaalla.

Kerhokausi on syyskuusta toukokuuhun, poisluettuna koulujen loma-ajat. Kerhoja ovat ohjaamassa nuoret kerhonohjaajat yhdistyksen aikuisohjaajien tukemana ja ohjaamana.

Yhdistyksen kerhotoiminta suunnitellaan lukuvuosittain ja niihin täytyy ilmoittautua ennakkoon. Katso lähelläsi järjestettävät kerhot kerhotarjottimeltamme ja ilmoittaudu mukaan! 

Kesätoiminta

Kesällä Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys järjestää kaiken ikäisille koululaisille mm. kivoja päiväleirejä, virkistävää kesätoimintaa, inspiroivia kädentaitoja, mukavan lapsiparkin, vauhdikkaan liikennepuiston ja paljon muuta!

Toimintaa järjestetään Hämeenlinnassa ja Hattulassa.

Lomatoiminta

Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys järjestää alakoululaisille lomatoimintaa Hämeenlinnassa ja lähiseudulla. Toiminnassa nautitaan päivittäin kotiruokalounas tai retkieväät.

Toimintaan voit osallistua kaikkina päivinä koko päiväksi tai vain osaan toiminnasta. Toimintaa ohjaamassa ovat Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksen aikuisohjaajat. Osallistujat ovat toiminnassa vakuutettuja tapaturmien varalta.

Paikallista lasten vapaa-ajan harrastetoimintaa ja loma-ajan toimintaa tukee Etelä-Suomen Aluehallintovirasto.